Greek English

    Οπτικές Ίνες OFS Χαμηλής Εξασθένησης (Low Water Peak)

    Η οπτική ίνα TrueWave© της OFS εμφανίζει διασπορά διάφορη του μηδενός (Nonzero Dispersion Fiber) και χαμηλή εξασθένηση (Low Water Peak) αποτελώντας εξαιρετική λύση για συστήματα πολυπλεξίας με πυκνή διαίρεση μήκους κύματος (DWDM). Ο χαμηλός λόγος διασποράς που παρουσιάζει την καθιστά ιδανική για συστήματα που λειτουργούν τόσο στο παράθυρο των 1530 nm – 1565 nm όσο και στην ανερχόμενη μπάντα των 1565 nm – 1625 nm. Εξάλλου, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και στη ζώνη των 1310 nm.

    Η εν λόγω ίνα έχει εξαιρετικές επιδόσεις ενώ παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στο περιορισμό τους κόστους της τηλεπικοινωνιακής υποδομής. Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές διασποράς που εμφανίζει, μειώνουν την ανάγκη χρήσης οπτικών ενισχυτών με προσμίξεις ερβίου (EDFA) για την επιδιόρθωση των φωτεινών παλμών σε συστήματα ενός ή πολλαπλών καναλιών. Συνεπώς, η χρήση απλούστερων οπτικών ενισχυτών κρίνεται ικανοποιητική για την ενίσχυση του σήματος, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το συνολικό κόστος.

    Εξάλλου, η χαμηλή και σταθερή εξασθένηση που εμφανίζει η οπτική ίνα TrueWave© στο παράθυρο των 1310 nm – 1626 nm την καθιστά μια άριστη λύση και για συστήματα CWDM. Ο χαμηλός λόγος διασποράς σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα μεγάλου οπτικού φάσματος μετάδοσης, επιμηκύνουν ουσιαστικά το ωφέλιμο μήκος των ζεύξεων χωρίς την ανάγκη χρήσης ενδιάμεσων ενισχυτών.

    Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το αντίστοιχο τεχνικό φυλλάδιο.

    icon TrueWave RS Low Water Peak Fiber (1.21 MB)
     

    Οπτικές Ίνες OFS Πλήρους Φάσματος (Zero Water Peak)

    Η OFS είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή οπτικών ινών πλήρους φάσματος (Zero Water Peak Fibers). Οι μονότροπες οπτικές ίνες της σειράς AllWave© είναι κατάλληλες για μεταδόσεις οπτικού σήματος σε παράθυρο που εκτείνεται από τα 1260nm έως και τα 1625nm. Οι προηγμένες τεχνικές κατασκευής των ινών, σχεδιασμένες και ανεπτυγμένες αποκλειστικά από την OFS, καθιστούν εφικτή τη μόνιμη απομάκρυνση των υψηλών εξασθενήσεων που παρατηρούνται στο παράθυρο των 1400nm αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό κατά 50% το διαθέσιμο οπτικό φάσμα σε σχέση με τα συμβατικά καλώδια μονότροπων ινών. Εξάλλου, η σειρά οπτικών ινών AllWave© ZWP συμμορφώνεται πλήρως με το πρότυπο G.952D της ITU , ενώ προσφέρει σήμερα τη χαμηλότερη εξασθένηση από οποιαδήποτε άλλη εμπορικά διαθέσιμη λύση για δίκτυα πρόσβασης και δίκτυα FFTX.

    Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα τεχνικά φυλλάδια.

    icon Allwave Zero Water Peak Fiber (972.7 kB)

    icon AllWave ITU G.952D Compliance (85.87 kB)